Långholmens folkhögskola startar kurs om demokratiska utmaningar

Orolig för vår demokratiska utveckling? Hur kan vi påverka? Vad händer i EU? Är civil olydnad bra? Vad händer med demokratin?

Långholmens folkhögskola är samverkande med DemokratiAkademin. I januari startar de en distanskurs om demokratiska utmaningar. Demokratiska utmaningar, – från vanmakt till handling.

Kursen vänder sig till dig som vill göra något men saknar teori och användbara verktyg. Tillsammans med de övriga deltagarna får du möjlighet att fördjupa dig i olika demokratidilemman, slipa din retorik och fylla på din verktygslåda med handfasta metoder för mobilisering och aktivism.

Kursinnehåll:

Pass 1. Inspirera 14-15 januari
Vilka är vi och vad har vi gemensamt. Intro, förhoppningar och regler. Inventering av deltagares olika demokratidilemman. Workshop kring demokratins ABC. I en interaktiv workshop bygger vi en förklarings- modell för olika styrelseskick och skapar ett gemensamt språk. Indelning i basgrupper. Koder

Pass 2. Involvera 18-19 mars
Vad kan och vill vi göra? Tekniker för mobilisering och delaktighet. Dialogcafé. Möjligheternas bord

Pass 3. Agera 13-14 maj
Hur går vi tillväga? Uppföljning av arbete på hemmaplan. Utvärdering. Nästa steg? Fattar vi våra fattade beslut…?

Kursen är studiemedelsberättigad och pågår under en termin, 9 januari – 26 maj 2017. Kursen är en distanskurs på halvtid. Läs mer och ansök på Långholmens folkhögskolas hemsida.

 

Speak Your Mind

*