Så funkar demokrati, egentligen! Föreläsning med Henrik Arnstad

Den 16 maj bjuder DemokratiAkademin och Föreningen Ordfront in till föreläsning med Henrik Arnstad, journalist, författare och föreläsare som är välkänd i samhällsdebatten kring frågor om rasism, ultranationalism och demokrati.

Demokrati är ett populärt ord. Men idag har vi glömt vad det egentligen betyder, vilket gör demokratin sårbar. Demokratisk ideologi är betydligt mer än bara majoritetsbeslut. Demokratins grundläggande idé är inkludering. Tanken att alla människor i ett samhälle är lika mycket värda och bör inkluderas jämlikt i de politiska besluten. Historikern Henrik Arnstad har under sex år studerat den internationella demokratiforskningen. Han berättar om demokratins ideologi, praktik och historia. Och om hur antidemokratin ständigt finner nya vägar — inte minst idag.

Henrik Arnstad är aktuell med en ny bok; Hatade demokrati: De inkluderande rörelsernas ideologi och historia, som är en uppföljare till hans förra bok Älskade fascism: de svartbruna rörelsernas ideologi och historia från 2013.

När? Den 16 maj kl 12.30-13.30
Lunchsmörgåsar kommer att finnas till försäljning för 40 kr.

Var? Karlbergsvägen 66 A, Stockholm.
OSA senast den 14 maj till info@demokratiakademin.se

Varmt välkommen!

Speak Your Mind

*