DemokratiAkademin på Mänskliga rättighetsdagarna

Den 17-19 november i Malmö går nordens största forum för mänskliga rättigheter av stapeln. DemokratiAkademin är en av 10 huvudarrangörer som driver Mänskliga rättighetsdagarna och vi kommer självklart att vara på plats.

 

I år arrangerar vi tre seminarier samt har en monter på plats. I vår monter får våra samverkande gärna delta och synliggöra sina verksamheter. Om du inte har gjort det ännu, mejla sofia(at)demokratiakademin.se och meddela att ni vill vara med.

seminarier-pa-mr-dagarna

Vad är meningen med politiken?
Torsdag 17 november 2016 13:00 – 14:30 Plats: Live 1

Hur ska vi få ett jämlikt politiskt deltagande? Vad är förutsättningar för en demokratisering? Vi tittar på de förslag som presenterades i 2014 års demokratiutredning och diskuterar de utmaningar som vi behöver ta tag i för att få ett Sverige som bygger på demokrati och mänskliga rättigheter. Komikern Melody Farshin inleder seminariet med stand up.

MODERATOR: Sofia Zackrisson, DemokratiAkademin PANELDELTAGARE: Tina Acketoft, riksdagsledmot (L), Nazem Tahvilzadeh, fil.dr i offentlig förvaltning, Rosanna Dinamarca, riksdagsledamot (V), Daniel Diáz, förbundsorganisatör Hassela Solidaritet

Ledarskap, religion och demokrati
Fredag 18 november 2016 16:30 – 17:30 Plats: High Live 3

Trossamfunden utgör idag en stor del av vårt civilsamhälle i Sverige. Hur ger vi förutsättningar till unga ledare att stärka samverkan mellan olika trossamfund och fördjupa demokratin i Sverige? Ungas roll i demokratiutveckling är en avgörande framgångsfaktor för att lyckas. Men syns det?

PANELDELTAGARE: Alice Bah Kuhnke, Kultur- och demokratiminister, Jana Jakob och Rahim Hassanali från SST:s utbildningsprogram Ledarskap, religion och demokrati, Anette Pettersson, chef DemokratiAkademin, Åke Göransson, generalsekreterare för Nämnden för statligt stöd till trossamfund (SST). ARRANGÖR: DemokratiAkademin och Nämnden för statligt stöd till trossamfund (SST)

Vart är världen på väg?
Torsdag 17 november 2016 16:00 – 16:30 Plats: Lilla scen

DemokratiAkademin med gäster reflekterar över det dagsaktuella läget för demokrati och mänskliga rättigheter. FÖRELÄSARE: Soraya Post, Christina Johnsson, Elisabeth Abiri MODERATOR: Anette Pettersson

Ladda ner vårt programblad här

Läs mer om Mänskliga rättighetsdagarna på hemsidan.

 

Speak Your Mind

*