DemokratiAkademin söker kommunikatör och utbildare

Vår utbildare och administratör ska vara föräldraledig i höst. Nu söker vi därför en driven och kreativ medarbetare som brinner för att utveckla utveckla förståelsen för demokrati och mänskliga rättigheter i samverkan med ungdomar och vuxna.

Arbetet innefattar:
– Administration och kommunikation, såsom kontakt med våra samverkande, administration av vår hemsida och sociala medier och marknadsföring.

– Processledning och utbildning kring demokratiska processer, ungas inflytande, mänskliga rättigheter etc.

Kvalifikationer:
Vi söker en god och idérik kommunikatör med god organisationsförmåga och erfarenhet av att arbeta med information, kommunikation och marknadsföring. Goda kunskaper i WordPress och i sociala medier är särskilt meriterande, liksom föreningskunskap och erfarenhet från arbete i ideella organisationer.

Vi vill också att du har goda kunskaper om demokrati och mänskliga rättigheter, främst barns och kvinnors rättigheter, i teori och praktik. Du har god pedagogisk förmåga och erfarenhet av att utbilda både unga och vuxna i skolan eller på fritiden. Du bör ha kunskaper i projektledning och processledning.

Självklart bär du på en människosyn som bygger på alla människors lika värde, och har ett engagemang för att omsätta demokratins teori till praktik. Flerspråkighet är meriterande.

Varaktighet och tjänstgöringsgrad
Visstidsanställning 2015-08-15 – 2015-12-31, med möjlighet till förlängning.
Tjänstgöringsgrad 75-100%, beroende på sökta medel och uppdrag.

Lön
Månadslön.

Ort
Tjänsten är placerad i Stockholm men kan även innebära resor för att genomföra utbildningar på andra platser i Sverige.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2015-06-08.
Ansökan med CV och personligt brev skickas till info@demokratiakademin.se. Ange ”Kommunikatör och utbildare” i ämnesraden.

Kontakt
Vid frågor kontakta Anette Pettersson på anette@demokratiakademin.se eller på tel 070-734 10 42.

Facklig representant Unionen, Johan Berggren tel 070-791 52 81

Mer information om DemokratiAkademin finner du på www.demokratiakademin.se. DemokratiAkademin har Föreningen Ordfront som juridisk värd, se www.ordfront.se.

Speak Your Mind

*