Gå på festival med DemokratiAkademin i sommar

peaceandlove_2015_fb

För den som vill blanda musikupplevelser med att träffa andra engagerade människor och få tips, idéer och tankeställare om demokrati och mänskliga rättigheter, finns det chans att träffa DemokratiAkademin på två festivaler i sommar.

Peace & Love Festival & Forum går av stapeln i Borlänge 2-4 juli, med artister som Veronica Maggio, Timbuktu och Syster Sol. Men Peace & Love är inte bara en musikfestival. I år har festivalen som mål att med musik, möten och samtal utforska hur vi kan vara en del i att lösa de utmaningar samhället står inför. Kommer vi att lyckas skapa en hållbar värld tillsammans? DemokratiAkademin kommer att arrangera flera seminarier under festivalen, bland annat ett seminarium i samverkan med regeringens demokratiutredning om de demokratiska utmaningar vi står inför, och en praktisk workshop där festivalbesökarna kan få konkreta politiska verktyg för att vara en del av samhällsförändringen.

DemokratiAkademin gästar även Stockholm Folk Festival på Hesselby slott den 7-8 augusti. Även där kommer festivalbesökarna få ta del av en interaktiv workshop om demokrati och aktivt medborgarskap.

Speak Your Mind

*