Träffa oss på Skolforum!

Fuji_apple

Vi som har arbetat i skolans värld vet vad som händer när man stoppar in en massa smarta lärare i samma rum och låter dem prata med varandra. Idéer kläcks, tankar tänks klart och skolan blir bättre för alla. Den 26-27 oktober är det dags för Skolforum på Stockholmsmässan, där tusentals lärare och skolledare utbyter erfarenheter och tar del av det senaste inom forskning, läromedel och pedagogik. Nu har programmet släppts! DemokratiAkademin kommer så klart vara på plats med en monter och bjuder dessutom på följande seminarier om skolans demokratiuppdrag:

Klassrådet – skoldemokratins gräsrotsnivå
Måndag 26 okt kl 11:30 – 12:20 samt tisdag 27 okt kl 13:30 – 14:20
Skolan har som uppgift att forma aktiva medborgare. Klassrådet är elevernas första demokratiska arena, och en förutsättning för att skoldemokratin ska fungera. I denna workshop, som utgår från DemokratiAkademins nya metodmaterial ”Handbok för klassråd”, får du som lärare verktyg för att göra klassrådet innehållsrikt, effektivt och demokratiskt.

Att lyckas med demokratiuppdraget
Måndag 27 okt kl 15:00 – 15:50
Hur uppnår vi demokratimålen i skollagen och i läroplanen? Vad krävs av skolledning, personal och elever för att demokratiuppdraget inte ska trängas ut av de mer mätbara kunskapsmålen? I detta seminarium delar vi med oss av framgångsfaktorer och utmaningar kring att göra skolan till grunden för ett demokratiskt samhälle för alla.

Ett barnrättsperspektiv i skolan
Tisdag 27 okt kl 09:00 – 09:50
Barnkonventionen ligger till grund för flera av våra styrdokument, och kommer att bli svensk lag inom kort. Hur påverkar barnkonventionen mitt arbete i skolan? Hur kan jag använda ett rättighetsperspektiv i min vardag? I detta seminarium får ni förståelse för begreppen, och handfasta tips om hur ett barnrättsperspektiv kan se ut i praktiken.

Välkomna att inspireras och utbyta idéer med oss! För biljetter och information, se www.skolforum.com.

Speak Your Mind

*